BelépésAjándék
Újra kaphatók:

Felmérés:

Hogyan talált rá honlapunkra?
Powered by Drupal

You are here

Címlap » Katalógus » Könyvek » Énekeskönyvek

Adj Zengő Éneket 2. (Egyszerű)

Cikk szám: aze2egysz-H4
Ára: 8,70€
Kiadó: 
Dunántúli Református Egyházkerület

150 éneket tartalmaz kottával és akkord kísérettel.

A kiadványról:

"Kicsit árnyaltuk a repertoárt: az első kötet ifjúsági jellegű gyűjteménye mellé most elsősorban a hittanosokkal használható gyermekénekekre és az 1948-as református énekeskönyv „slágereire” helyeztük a hangsúlyt.

A gyermekénekek kötetbe rendezésének szükségessége, a zenei kíséretek elérhetővé tétele nem igényel különösebb magyarázatot: minden lelkész, pedagógus érzékeli a gyűjteményes kiadvány hiányát a gyerekekkel való együtt munkálkodás során.

Az énekeskönyvi énekek fiatalos hangszerelése a magyar templomi éneklésben ugyan még kevéssé elterjedt, remek feldolgozásokkal elsősorban az angolszász területeken találkozhatunk. Különösen figyelemre méltó a keresztyén himnuszok modern továbbélése (Pentatonix, Selah, Koiné, Robin Mark, stb.), mely már az első kötet szerkesztésekor felkeltette az érdeklődésünket.

Így szedtük hát listába azokat a magyar református énekeskönyvi énekeket, melyekben éreztünk és hallani véltünk egy olyan újszerű hangzást, amely ezeket a csodálatos dallamokat és szövegeket a mai fiatalság számára is befogadhatóbbá teheti.

Feltett szándékunk volt, hogy a genfi zsoltárok egy részét szintén beemeljük a második kötetbe. Reméljük, hogy a ritmus és a hangzás tekintetében az eredetihez igazodva, de immár modern hangszerelésbe öltve sikerül átvinni a zsoltárok örök értékét és mondanivalóját a fiatalabb generáció felé"

Hírlevél

Kosár

0 Tétel 0,00€

Kiadványaink

Bolt ajánló:Amennyiben Ön Magyarországról szeretne rendelni, ajánljuk kiemelt magyarországi partnereinket:


Top nézettség:

Ajánlott szerzők:Kifutó termékek


Ha szeretne tudni az újdonságokról, lájkoljon minket a Facebookon

Reklám

Szeretettel ajánljuk keresztyén barátaink vállalkozását:


www.magyarpozsony.hu
Kirándulás Pozsonyba, magyar vezetővel.rybka.sk reklámjai: